Havreflarnsbotten:
75 g smör
2 ½ dl havregryn
1 ¼ dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
Fyllning:
1 pkt (225 g) djupfrysta hallon
2 halvliterspaket vaniljglass
Maräng:
3 äggvitor
¾ dl socker
Garnering:
2 msk flagad rostad mandel
Smält smöret till bottnen, häll det hett över havregrynen och låt dem svälla en stund. Blanda bakpulvret med mjölet. Rör ned ägg, socker och mjölblandningen i grynen.
Häll smeten i en smord form, vikt av dubbel aluminiumfolie, 18 x 22 cm. Grädda i 175º C ca 20 minuter. Låt kakan svalna något och lossa den från formen. Lägg kakan på ett ugnssäkert fat. Blanda äggvitorna till marängen med 1 tsk av sockret. Vispa blandningen och tillsätt resten av sockret allteftersom marängen tjocknar. Marängen är färdigvispad när den går att klicka och inte rinner ut.
På havreflarnsbottnen strös ej helt tinade hallon. Lägg på glassen, iskall, direkt från frysen. Täck allt med marängmassan och strö över den flagade mandeln.
Grädda genast i 275º C, ca 3 minuter.
Serveras omedelbart!
75 g smör
2 ½ dl havregryn
1 ¼ dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
Fyllning:
1 pkt (225 g) djupfrysta hallon
2 halvliterspaket vaniljglass
Maräng:
3 äggvitor
¾ dl socker
Garnering:
2 msk flagad rostad mandel
Smält smöret till bottnen, häll det hett över havregrynen och låt dem svälla en stund. Blanda bakpulvret med mjölet. Rör ned ägg, socker och mjölblandningen i grynen.
Häll smeten i en smord form, vikt av dubbel aluminiumfolie, 18 x 22 cm. Grädda i 175º C ca 20 minuter. Låt kakan svalna något och lossa den från formen. Lägg kakan på ett ugnssäkert fat. Blanda äggvitorna till marängen med 1 tsk av sockret. Vispa blandningen och tillsätt resten av sockret allteftersom marängen tjocknar. Marängen är färdigvispad när den går att klicka och inte rinner ut.
På havreflarnsbottnen strös ej helt tinade hallon. Lägg på glassen, iskall, direkt från frysen. Täck allt med marängmassan och strö över den flagade mandeln.
Grädda genast i 275º C, ca 3 minuter.
Serveras omedelbart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar