2 äggvitor
1 hg siktat florsocker
1 ½ dl hackade hasselnötskärnor
Blanda äggvitor och socker i en skål och ställ skålen över en kastrull med kokande vatten. Vispa blandningen tills massan tjocknar och känns fast. Låt den svalna av och rör ner nötterna. Lägg upp klickar av smeten på smord och mjölad plåt och grädda marängerna i mycket svag ugnsvärme (75º – 125º).
(Satsen ger ca 20 stycken).
1 hg siktat florsocker
1 ½ dl hackade hasselnötskärnor
Blanda äggvitor och socker i en skål och ställ skålen över en kastrull med kokande vatten. Vispa blandningen tills massan tjocknar och känns fast. Låt den svalna av och rör ner nötterna. Lägg upp klickar av smeten på smord och mjölad plåt och grädda marängerna i mycket svag ugnsvärme (75º – 125º).
(Satsen ger ca 20 stycken).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar