Botten:
300 g smör
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjölk
9 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Glasyr:
120 g smör
8 msk kallt, starkt kaffe
7 dl florsocker
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
Garnering:
kokosflingor
Gör så här:
Botten:
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda i. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och blanda i smeten, Rör ner mjölken sist.
Glasyr:
Smält smöret, blanda i kaffet och låt svalna. Blanda i de torra ingredienserna och rör tills det blir en jämn smet.
Klä en långpanna(30 x 40 cm) med bakplåtspapper. Om det behövs så lägg två omlott, för att det ska klä kanterna också. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i 175º C i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Bred på glasyren när kakan svalnat och skär kakan i lagom stora rutor. Strö över kokosflingor.
300 g smör
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjölk
9 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Glasyr:
120 g smör
8 msk kallt, starkt kaffe
7 dl florsocker
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
Garnering:
kokosflingor
Gör så här:
Botten:
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda i. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och blanda i smeten, Rör ner mjölken sist.
Glasyr:
Smält smöret, blanda i kaffet och låt svalna. Blanda i de torra ingredienserna och rör tills det blir en jämn smet.
Klä en långpanna(30 x 40 cm) med bakplåtspapper. Om det behövs så lägg två omlott, för att det ska klä kanterna också. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i 175º C i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Bred på glasyren när kakan svalnat och skär kakan i lagom stora rutor. Strö över kokosflingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar