150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Glasyr:
75 g smör
1 – 2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
Garnering:
kokosflingor
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och smöret. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda kakan i 175º C i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Glasyr:
75 g smör
1 – 2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
Garnering:
kokosflingor
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och smöret. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda kakan i 175º C i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna. Smält under tiden smöret till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar