1 l lättmjölk
8 dl havregryn
Blandas och låt stå minst 2 timmar, eller över natt.
175 g margarin
½ dl socker
1 tsk salt
ca 2 l vetemjöl
1 hg jäst
Smält margarinet. Rör ut jästen med salt och socker. Blanda ner margarinet i havregrynsblandningen, därefter den lösta jästen. Arbeta i vetemjölet, spara lite till utbakningen.
Baka ut tekakor, som får jäsa på plåten 30 – 45 minuter. Tryck lätt på tekakan med fingret. Gropen som bildas reser sig snabbt igen. Då är tekakorna färdiga för ugnen. Grädda i 225º - 250º C ca 12 – 15 minuter.
8 dl havregryn
Blandas och låt stå minst 2 timmar, eller över natt.
175 g margarin
½ dl socker
1 tsk salt
ca 2 l vetemjöl
1 hg jäst
Smält margarinet. Rör ut jästen med salt och socker. Blanda ner margarinet i havregrynsblandningen, därefter den lösta jästen. Arbeta i vetemjölet, spara lite till utbakningen.
Baka ut tekakor, som får jäsa på plåten 30 – 45 minuter. Tryck lätt på tekakan med fingret. Gropen som bildas reser sig snabbt igen. Då är tekakorna färdiga för ugnen. Grädda i 225º - 250º C ca 12 – 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar