Mördeg:
1 hg smör
3 dl vetemjöl
25 g mald sötmandel
2 msk socker
½ ägg
Mandelmassa:
75 g skållad och mald sötmandel
75 g siktat florsocker
äggvita
Fyllning:
gelé
Blanda alla torra ingredienser till mördegen och finfördela smöret däri. Tillsätt ägget och arbeta raskt ihop degen. Låt den ligga kallt en stund. Blanda mandel och socker till mandelmassan och tillsätt så mycket lätt uppvispad äggvita att man får en smidig massa. Kavla ut degen och tag med runt mått ut kakor. Lägg dem på smord plåt och spritsa en ring mandelmassa på varje kaka. Lägg en klick gelé i mitten och grädda i medelvarm ugn (200º C).
1 hg smör
3 dl vetemjöl
25 g mald sötmandel
2 msk socker
½ ägg
Mandelmassa:
75 g skållad och mald sötmandel
75 g siktat florsocker
äggvita
Fyllning:
gelé
Blanda alla torra ingredienser till mördegen och finfördela smöret däri. Tillsätt ägget och arbeta raskt ihop degen. Låt den ligga kallt en stund. Blanda mandel och socker till mandelmassan och tillsätt så mycket lätt uppvispad äggvita att man får en smidig massa. Kavla ut degen och tag med runt mått ut kakor. Lägg dem på smord plåt och spritsa en ring mandelmassa på varje kaka. Lägg en klick gelé i mitten och grädda i medelvarm ugn (200º C).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar