tisdag 4 maj 2010

Tekakor med skrädmjöl

50 gram jäst
100 gram margarin eller smör
0,5 liter mjölk
0,5 dl socker
2 tsk salt
4 – 5 dl skrädmjöl eller kornmjöl
6 – 8 dl vetemjöl


Smält margarin i en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut densamma med lite av mjölkblandningen, häll i övrig mjölk.
Blanda socker, salt och mjölsorterna i en bunke. Häll i degspadet och blanda väl. Låt degen vara aningen kladdig. Mjöla bakbordet och häll ut degen.
Dela den i 16 delar och forma tekakor med hjälp av väl mjölade händer. Lägg på plåt och låt jäsa cirka 30 minuter. Grädda i 250 grader mellan 5 – 10 minuter. När kakorna fått fin gyllenbrun färg låt svalna på galler.

Inga kommentarer: