100 g smör
1 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
äppelklyftor eller rabarber i bitar
Smält smöret! Rör ägget och sockret med en gaffel tills det blandats ordentligt. Rör ner det smälta smöret i äggblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner lite i taget (det tar lite tid att blanda ner det). Skrapa ner degen i en smord och bröad rund form, gärna med löstagbar kant. Degen är tjock, så använd äppelklyftorna (rabarberbitarna) för att trycka ut degen till kanten.
Vill du göra kakan i långpanna i stället, använd receptet x3. Då kan man minska smörmängden till hälften ungefär!
Grädda i 175° tills kakan är torr i mitten, ca 15 – 20 minuter (tror jag).
1 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
äppelklyftor eller rabarber i bitar
Smält smöret! Rör ägget och sockret med en gaffel tills det blandats ordentligt. Rör ner det smälta smöret i äggblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner lite i taget (det tar lite tid att blanda ner det). Skrapa ner degen i en smord och bröad rund form, gärna med löstagbar kant. Degen är tjock, så använd äppelklyftorna (rabarberbitarna) för att trycka ut degen till kanten.
Vill du göra kakan i långpanna i stället, använd receptet x3. Då kan man minska smörmängden till hälften ungefär!
Grädda i 175° tills kakan är torr i mitten, ca 15 – 20 minuter (tror jag).
1 kommentar:
Detta är nog det jag minns bäst från ungdomsårens fika :)
Skicka en kommentar