tisdag 11 maj 2010

Negerbollar (de heter det i mammas receptbok)

75 g margarin eller smör
1 ½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 - 2 msk kakao
1 tsk snabbkaffe (eller 2 msk kokt kallt kaffe)
4 dl havregryn
vatten
ca ½ dl kokosflingor eller pärlsocker


Rör matfettet mjukt med sockret, vaniljsockret, kakaon och kaffet. Rör om tills allt är blandat. Häll i havregrynen och lite vatten (så massan blir formbar utan att vara lös. Forma smeten till små runda bollar. Rulla dem i kokosflingorna eller sockret. Lägg bollarna i knäckpappersformar. Låt dem ligga kallt någon timma i kylskåp eller skafferi.

1 kommentar:

Lasse sa...

Självklart använder vi dessa gamla recept så ingen kan klaga på vad vi kallar dom! Emilia ville göra chokladbollar bara för att det var "negerbollens dag"! Det fick hon inte men när hon kom på sig själv så gjorde hon NEGERBOLLAR. ;)