2 – 3 rabarberstjälkar
3 ägg
3 dl socker
175 g smör eller margarin
1 ½ dl oskalade malda sötmandlar
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
Skala eventuellt rabarbern och skiva den tunt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält under tiden smöret och låt det svalna. Blanda mandel, kanel, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, smör och grädde i äggvispet, blanda till en smet.
Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och strö över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 50 minuter. Låt kakan kallna. Nu kan kakan frysas in.
Glasera kakan (inget nödvändigt, den är god ändå) med 3 dl florsocker blandat med 2 – 3 msk vatten. Dekorera eventuellt med citronmeliss och syrener.
3 ägg
3 dl socker
175 g smör eller margarin
1 ½ dl oskalade malda sötmandlar
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
Skala eventuellt rabarbern och skiva den tunt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält under tiden smöret och låt det svalna. Blanda mandel, kanel, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, smör och grädde i äggvispet, blanda till en smet.
Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och strö över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 50 minuter. Låt kakan kallna. Nu kan kakan frysas in.
Glasera kakan (inget nödvändigt, den är god ändå) med 3 dl florsocker blandat med 2 – 3 msk vatten. Dekorera eventuellt med citronmeliss och syrener.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar