Ca 30 bitar
Kaka:
4 dl strösocker
400 g smör eller margarin
7 ägg
6 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Farintopping:
200 g smör eller margarin
2 msk ljus sirap
¾ dl vatten
4 dl farinsocker
200 g kokosflingor
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
Till formen:
Smält smör eller margarin
Råsocker strö
Rör socker och matfett lätt och luftigt. Tillsätt övriga ingredienser till kakan. Häll smeten i smord och sockrad långpanna, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 20 minuter.
Ta kakan ur ugnen och låt vila medan toppingen görs. Sjud upp matfett, sirap och vatten. Tillsätt övriga ingredienser. Bred toppingen över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna i långpannan innan den stjälps upp och skärs i rutor.
Kaka:
4 dl strösocker
400 g smör eller margarin
7 ägg
6 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Farintopping:
200 g smör eller margarin
2 msk ljus sirap
¾ dl vatten
4 dl farinsocker
200 g kokosflingor
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
Till formen:
Smält smör eller margarin
Råsocker strö
Rör socker och matfett lätt och luftigt. Tillsätt övriga ingredienser till kakan. Häll smeten i smord och sockrad långpanna, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 20 minuter.
Ta kakan ur ugnen och låt vila medan toppingen görs. Sjud upp matfett, sirap och vatten. Tillsätt övriga ingredienser. Bred toppingen över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna i långpannan innan den stjälps upp och skärs i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar