2 l sv vinbärsblad
2 l vatten
2 ½ kg socker
3 citroner
50 g citronsyra
Skölj av bladen och lägg dem i en kruka av lergods el dyl.
Koka upp vattnet och rör i sockret. Rör så att sockret löser sig.
Borsta citronerna väl, skär dem i tunna skivor. Lägg i dem bland bladen.
Häll över lagen och citronsyran. Rör om. Täck krukan och låt den stå kallt i fem dygn.
Sila saften.
Häll upp på väl rengjorda flaskor som ställs svalt.
2 l vatten
2 ½ kg socker
3 citroner
50 g citronsyra
Skölj av bladen och lägg dem i en kruka av lergods el dyl.
Koka upp vattnet och rör i sockret. Rör så att sockret löser sig.
Borsta citronerna väl, skär dem i tunna skivor. Lägg i dem bland bladen.
Häll över lagen och citronsyran. Rör om. Täck krukan och låt den stå kallt i fem dygn.
Sila saften.
Häll upp på väl rengjorda flaskor som ställs svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar