onsdag 28 april 2010

Kardemummakaka

Ingredienser
Portioner: 6-8


100 g smör eller margarin
3 dl socker
1 ägg
1 msk grovt stött kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
3 msk pärlsocker
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel


Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägg och kardemumma.
2. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt blandningen växelvis med mjölken så att smeten blir väl blandad.
3. Smörj och bröa en rund 2-liters kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och strö över pärlsocker.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Gör stickprov, kakan ska vara genomgräddad.
Låt svalna på galler.

Inga kommentarer: