6 rabarberstjälkar
1 bit färsk ingefära (stor som en vindruva)
2 sockerbitar
1 liter renat brännvin
Du behöver också en syltburk eller flaska med stor öppning.
Skölj rabarbern och skär bort ev fula fläckar. Skala inte eftersom färgen ofta sitter i skalet!
Skiva rabarbern och skala ingefäran (jag skar centimeterlånga bitar vilka var lite för stora för att få ur färgen ur rabarbern). Lägg i en syltburk eller en flaska med tätslutande lock tillsammans med sockerbitarna. Häll på brännvinet så det täcker.
Låt stå i kylskåp minst två dygn, gärna längre. Sila bort rabarbern (ät inte upp den) och filtrera spriten genom kaffefilter. Tillsätt mer brännvin till önskad smak. Servera kyld.
1 bit färsk ingefära (stor som en vindruva)
2 sockerbitar
1 liter renat brännvin
Du behöver också en syltburk eller flaska med stor öppning.
Skölj rabarbern och skär bort ev fula fläckar. Skala inte eftersom färgen ofta sitter i skalet!
Skiva rabarbern och skala ingefäran (jag skar centimeterlånga bitar vilka var lite för stora för att få ur färgen ur rabarbern). Lägg i en syltburk eller en flaska med tätslutande lock tillsammans med sockerbitarna. Häll på brännvinet så det täcker.
Låt stå i kylskåp minst två dygn, gärna längre. Sila bort rabarbern (ät inte upp den) och filtrera spriten genom kaffefilter. Tillsätt mer brännvin till önskad smak. Servera kyld.
Det blev fint med denna bakgrunden. Roligt att du lånar av mig :-)
SvaraRaderaMånga härliga recept du har, lägger din sida i mina favoriter.
Kram Cia
Tack Cia, kul att du tycker om sidan och recepten!
SvaraRadera